Aydınlatmaya Farklı Bakış Açısı: Raylı Spot

26-11-2018 17:06
Aydınlatmaya Farklı Bakış Açısı: Raylı Spot

Raylı Spot Çeşitleri

 

Aydınlatma, alanların özelliklerine ve aydınlatmanın amacına göre farklı araçlarla yapılmaktadır. Doğru aydınlatma, doğru araçların doğru yerlerde kullanılmasıyla gerçekleşen ışık uygulamasıdır. Ortamın özelliklerine uyum sağlamayan ve yanlış yerde konumlandırılmış ürünler, aydınlatmadan elde edilecek verimi düşürecek ve birçok durumda elektrik tüketimini arttıracaktır. Son yıllarda kullanımı hızla artan ve işletmelerden konutlara kadar pek çok yerde görülen raylı spotlar, verimli aydınlatma çözümlerinden biridir. Raylı Spot Çeşitleri farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde özelleştirilmiştir. Raylı spotlar, genellikle lokal aydınlatma için kullanılır. Bu sistemde ışık, odaklandığı bölgeyi aydınlatarak bu bölgeye vurgu katar. Mağazalar gibi görsel düzenlemenin büyük önem taşıdığı işletmelerde ürünlerin üzerine yansıtılan ışığın ürünün tüketici zihnindeki algısını etkilediği gerçeğini göz önünde bulundurursak, raylı spotların aydınlatmanın ötesinde işlevlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Evlerde de kullanılan raylı spotlar, dekorasyona bambaşka bir kişilik kazandırabilir ya da dekorasyonun tarzını daha derin şekilde vurgulayabilir.

 

Led Ray Spot

 

Dekorasyon tercihinize göre beyaz ya da siyah kasalı modellerini kullanabileceğiniz Led Ray Spotlar, hem konutlara hem ticarethanelere şık ve verimli aydınlatma alternatifi oluşturuyor.  Klasik aydınlatma ürünlerine kıyasla ledli aydınlatma ürünleri %80’e varan enerji tasarrufu sağlar. 10000 saatlik kullanım ömrü, led ray spotların yaklaşık 8 ila 10 yıl kullanımına izin verir. Yaydıkları ışığın gözleri yormaması, led ray spotların bir diğer önemli özelliklerindendir. Ledli teknoloji özellikle akkor ve halojen ampüllerin insan sağlığı üzerindeki zararlı etkilerine sahip değildir. Led ray spotlarda beyaz ışık yayan çeşitlerin yanı sıra günışığı kalitesinde ve gücündeki ışığıyla gündüzü geceye taşıyacak çeşitler de mevcut. Açısı ayarlanabilir yapılı olan bu ürünler istenilen bölgeyi aydınlatacak şekilde konumlandırılabilir. Genel aydınlatma için pek tercih edilmese de led ray spotlar, stüdyo daireler gibi küçük mekânlarda genel aydınlatma amaçlı da kullanılabilir.

 

Ledli Ray Armatür Spotlar

 

Modern aydınlatma alternatiflerinden olan Led Ray Spot Armatürler yaygın olarak mağazalar, ofisler ve alışveriş merkezlerinde kullanılmaktadır. 23 Watt ve 30 Watt seçeneklerine, siyah ve beyaz kasa rengi çeşitlerine ve monofaze sokete sahip ledli ray armatür spotlar şık tasarımlarıyla da yaşam alanlarınızda fark yaratacak.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.