Bahçe Dekorasyonunda Aydınlatmayı Atlamayın

20-12-2018 17:31
Bahçe Dekorasyonunda Aydınlatmayı Atlamayın

Bahçe Aydınlatması

 

Dış mekân aydınlatması, iç mekâna göre bir hayli farklı niteliktedir. İç mekânda genellikle ortamın tamamının aydınlanmasını sağlayacak özelliklere sahip ürünler ve ışıklandırma düzenekleri tercih edilirken, dış mekânda tüm alan değil, belirli bölgeler aydınlatılır. Çim alanların ve ağaçların bulunduğu bahçelerde aydınlatma çoğunlukla dekoratif amaçlıdır. Bahçe dekorasyonunu gerçekleştirirken aydınlatma konusuna da yeterince önem verip, doğru aydınlatma ürünlerini seçmek, bahçenin gece karanlığında da son derece güzel görünmesini sağlayacaktır.

Işığın geliş açısı ve miktarı nesnelerin ve tüm ortamın algılanışını büyük oranda etkiler, hatta şekillendirir. Bahçe Aydınlatması planlanırken bahçede vurgulanmasını istediğiniz en güzel köşelerin doğru açıyla ışıklandırılmasına özen göstermeniz yerinde olacaktır. Şık bir aydınlatma ürünüyle doğru açıdan aydınlanan bir alan, olduğundan daha güzel görünebilir.

Bahçe aydınlatmasında amaç gün ışığı etkisi yaratıp nesneleri daha iyi seçmek olmadığı için gereğinden fazla aydınlatma gereğinden fazla maliyet anlamına gelir. Gereksiz elektrik masrafı oluşturmamak adına, doğru ürünleri seçmek önemlidir. Bununla birlikte bahçe aydınlatması için seçilecek ürünün yüksek kaliteli olması, ürünün olumsuz hava koşullarından etkilenerek kısa sürede kullanılmaz hale gelmesinin önüne geçecektir.

 

Bahçe Aydınlatma Ürünleri

 

Dışarıda kullanıldıkları için bahçe aydınlatma ürünleri güneş enerjisinden faydalanma avantajına sahiptir. Solar enerjili bahçe aydınlatma ürünlerinde, ürününün bir kısmında güneşten gelen enerjiyi toplayıp saklayarak elektrik enerjisine çeviren bir panel bulunmaktadır. Elektrik tesisatı gerektirmeyen ve kablo karmaşası yaratmayan bu lambalar, bahçe aydınlatmasında kullanılacak en ideal ürün çeşitlerinden biridir.

Aplikler en yaygın Bahçe Aydınlatma Ürünleri olarak karşımıza çıkıyor. Fener formundaki sarkıt aplikler ve duvara monte edilerek kullanılan duvar aplikleri dekoratif aydınlatma seçeneklerinden. Bu yönüyle aplik aydınlatmalar aydınlatma işlevini yerine getirmenin yanı sıra dekorasyon unsuru olarak da konumlanıyor. Fener şeklindeki apliklerin yanı sıra piyasada çok farklı şekillerde aplikler bulmak da mümkün.

Silindir, dikdörtgenler prizması gibi geometrik şekillere sahip aydınlatmalar özellikle modern dekorasyonlara çok yakışıyor. Direk armatürler, set üstü armatürler, tavan armatürler, plastik glop camı, kazıklı çim armatürler ve daha birçok farklı türde aydınlatma ürünü arasından hangilerini seçeceğinize karar verirken ihtiyaç ve beklentilerinizi göz önüne almalısınız.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.