Bütçeniz ve Gezegenimiz İçin Tasarruflu Ampul

04-02-2019 15:08
Bütçeniz ve Gezegenimiz İçin Tasarruflu Ampul

Tasarruflu Ampul

 

Alarm verildi. 40 ülkeden 133 yazarın oluşturduğu uluslar arası bir kurulun, 6000 bilimsel yayını inceleyerek hazırladığı 700 sayfalık rapor, gerekli önlemler bir an önce alınmazsa 2030 yılında çevresel sorunların geri dönülemez, telafi edilemez noktaya varacağını ortaya koyuyor. Çevre konusuna "Benden sonra tufan” anlayışıyla yaklaşabilmek artık mümkün değil, zira tedbir alınmazsa ciddi boyuttaki olumsuz sonuçları kendi ömrümüz içinde göreceğiz.

İçinde yaşanılabilir bir gezegen için herkesin üstüne düşen görevler söz konusu. Makro bazda devletlerin alacağı önlemler, yapacağı düzenlemelerin yanında, mikro bazda bireylerin kendi inisiyatifleriyle uygulayabilecekleri tedbirler de büyük önem taşıyor. Bireysel enerji tüketimini tasarruflu şekilde yapmak uygulanacak tedbirlerin en kolayı ve en hayati olanı. Tasarruflu Ampul kullanmak gibi basit önlemler bile olumsuz gidişatı durdurmak adına ölçülebilir, pozitif sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Evlerde, iş yerlerinde, sokaklarda kısacası, insanın olduğu her yerde elektrik, vazgeçilmez. Gün içinde elektrik kullanmadığımız an yok gibi. Dolayısıyla ihmalkâr davranıp elektrik kullanımında israfa gitmek toplamda ciddi miktar enerji israfı anlamına gelecektir.

… ve bizim artık enerjiyi boşa tüketme lüksümüz yok.

 

Neden Tasarruflu Ampul?

 

Gezegenin selameti için enerji tasarrufu şart ve tasarruflu ampul gibi yeni nesil aydınlatma çözümleri bu ihtiyacı karşılar nitelikte. Aydınlanmada tasarruflu ampul kullanımı enerji tüketimini azaltacaktır. Enerji tüketiminin azalması, enerji talebinin, dolayısıyla enerji üretiminin azalması demek. Kullandığımız enerjinin çok büyük bir kısmını çevre için zararlı fosil yakıtlardan elde ettiğimiz için, enerji üretiminin azalması ise daha az fosil kaynak kullanımı ve daha az sera gazı anlamına geliyor. Tasarruflu ampuller gibi ürünler ayrıca, akkor filamanlı eski tip ürünler gibi atmosfere ve insan sağlığına zararlı gazlar yaymazlar.

Konunun doğayla ilgili makro boyutu kadar, kişilerin bütçeleriyle ilgili mikro boyutu da kuşkusuz önemli. Enerjiyi gerektiği zaman gerektiği kadar kullanmak sürpriz faturalarla karşılaşmamak adına şart. Geleneksel ampullere kıyasla daha uzun ömürlü olan tasarruflu ampuller ışık kalitesi bakımından da üstün. Tasarruflu Ampul Fiyatları, geleneksel ampullere kıyasla yüksek olsa da uzun vadede bakıldığında bu ampuller hem uzun kullanım ömürleri hem de sağladıkları tasarrufla çok daha kârlı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.