Florasan Lambalar ve Armatürler

21-01-2019 17:01
Florasan Lambalar ve Armatürler

Floresan Aydınlatma

 

Floresan lambaların ticari amaçlı üretiminin başlaması ve kullanımının yaygınlaşması 1930’lu yıllara denk geliyor. İlk olarak iş yeri, okul gibi insanların toplu halde bulundukları mekânlarda elektrik giderini azaltmak amacıyla kullanılan floresan lambalar, günümüzde evlerde de yaygın şekilde tercih edilmektedir. Akkor filamanlı lambalara kıyasla daha uzun ömürlü olan floresan lambalar, akkor filamanlı lambalar kadar çok ısınmaz. Floresan lambalarda ışık dağılımı düzenli olduğu için kaliteli bir aydınlatma sağlanır.

Floresan ampulün içine yerleşeceği armatürlerin seçiminde hem estetik hem de kalite göz önünde bulundurulmalı. Etanj Floresan Armatür çeşitleri su geçirmez özellikleriyle ön plana çıkıyor. Polikarbon gövdeli,  akrilik camdan oluşan floresan armatürler, aydınlatma ürününden alınacak verim üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 

Daha Üstün Teknik Daha Çok Enerji Tasarrufu

 

Hızla artan dünya popülasyonuna karşın enerji kaynakları sınırlı ve hızla tükeniyor. Yeni enerji kaynaklarının kullanıma sokulması, yenilenebilir enerjiye yönelmek ve mevcut kaynakların tasarruf edecek şekilde verimli kullanılması günümüzde eskiye kıyasla çok daha önemli konular. Elektrik enerjisinin en çok kullanıldığı alanların başında aydınlatma geldiği için enerji tasarrufundan bahsederken konu mutlaka aydınlatmaya geliyor.

Mümkün olduğunca az enerji tüketen aydınlatma teknolojileri, gezegenimiz için hayati öneme sahip. Floresan lambalar gibi gaz deşarj prensibiyle çalışan aydınlatma ürünlerinde çekilen akımı sınırlandırarak lambanın düzgün çalışmasını sağlayan ve ömrünü uzatan balastların çeşidi, kullanılan enerji miktarını etkiliyor. Endüktif (manyetik)balast yerine elektronik balast kullanımı, enerji tasarrufu açısından daha uygundur. Işığın titremesini azaltan elektronik balastlar, manyetik balastlara göre daha yüksek bir frekans seviyesinde çalışır. Elektronik balastlar daha az elektrik enerjisi kullanır ve daha kaliteli bir aydınlatma sunar.

Enerji tasarrufu için uygun ürünü seçmenin yanı sıra ürünü kullanırken de bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Floresan lamba kullanımında çok sık açma kapama yapılması, lambanın ömrünü kısaltacaktır. Açıp kapama sırasında yüksek miktarda enerji kullanımı söz konusu olduğu için sık açıp kapama ürünün ömrünü kısaltır, fazla enerji kullanımına ve fazla maliyete neden olur.

Verimli enerji kullanımı ve kaliteli aydınlatma sağlayacak floresan ampulleriniz için online alışveriş mağazamız üzerinden floresan armatür çeşitlerini ve Floresan Armatür Fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.