Halojen Ampullerin Standart Ampullerden Farkını Biliyor musunuz?

07-01-2019 16:47
Halojen Ampullerin Standart Ampullerden Farkını Biliyor musunuz?

Kaliteli Parlaklık, Tasarruflu Enerji Kullanımı

 

Enkandesan ampul olarak da bilinen akkor filamanlı ampullerin gelişmiş türü diye tanımlayabileceğimiz halojen ampuller, enerjiyi daha verimli kullanmaları, daha parlak ışık yaymaları ve çevre dostu olmalarıyla geleneksel ampullerden ayrılıyor. Tasarımların çoğunda dış görünüş olarak geleneksel akkor filamanlı ampullerden çok farklı görünmemelerine rağmen çalışma prensibi ve teknik özellikler bakımından halojen ampuller, klasik ampullerden oldukça farklıdır.

Halojen ampullerde, klasik akkor ampullerdekine benzer bir tungsten filaman yer alır. Tungsten bilinen en sert ve sıcağa karşı en dayanıklı metallerden biridir. Bu sebeple ampul telleri bu materyalden elde edilir. Halojen Ampullerde çalışma prensibini farklı kılan husus, ampulün içinde halojen gaz bulunmasıdır. Bu, aynı miktarda güç için ampul hacminin halojen çeşitlerde daha küçük olabilmesine imkân verir. İçinde yüksek basınç içeren bu ampuller standart camdan daha sağlamdır.

Halojen ampuller, açılır açılmaz en yüksek parlaklık seviyesine ulaşır ve nitelikli bir parlaklık sağlar. Bunun yanı sıra ışık miktarını ihtiyaca göre ayarlamaya olanak tanıyan halojen ampuller son derece kullanışlı olmalarıyla ön plana çıkıyor.

 

Bütçenize ve Doğaya Dost Seçim

 

İç mekân dekorasyonlarında üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken detaylardan biri de aydınlatma. Teknik ve fiziksel açıdan birbirinden çok farklı onlarca aydınlatma seçeneği arasından hangisinin ya da hangilerinin tercih edileceği, seçilen ürünlerin mekân içinde nereye yerleştirileceği gibi konularda doğru karar almak önemli.  Bu konulardaki yanlış kararlar hem estetik açıdan hem de maliyet bakımından olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Halojen Ampul Fiyatları bakımından uygun olmasının yanı sıra kullanım sırasında sağladıkları enerji tasarrufuyla da bütçeniz için en doğru seçimlerden biri. Çalışırken fazla enerji harcamaması, halojen ampulleri kullanıcılar nazarında tercih edilir kılan en önemli özellik olarak karşımıza çıkıyor. Standart enkandesan ampullere kıyasla enerjiyi çok daha verimli kullanan halojen ampul kullanımı, özellikle gündüzlerin kısa olması sebebiyle aydınlatmanın gün içinde daha uzun süre kullanıldığı kış aylarında kabarık elektrik faturalarının gelmesini önleyecektir.

Buna paralel olarak halojen ampuller çevre için de risk doğurmayan tercihlerdir. Sınırlı kaynakları verimli şekilde kullanmanın hayli önemli olduğu günümüzde diğer ürün ve sistemlerde olduğu gibi aydınlatma sistemlerinde de enerji tasarrufu sağlayanlara yönelmek geleceğe yapılan yatırımdır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.