İletişim ve Güvenlik İçin Diafon Sistemleri

17-12-2018 17:07
İletişim ve Güvenlik İçin Diafon Sistemleri

Diafon Sistemleri

 

Yapılarda yaygın şekilde kullanılan diafon sistemleri, yapının uzak birimleri arasında sesli iletişimi sağlamaktadır. Basit şekilde bas-konuş ve bırak-dinle prensibiyle iş gören diafon sistemleri kısa süreli diyalog olanağı verir. Diafon Sistemlerindeki iletişim biçimi, tek hatlı telsiz konuşma düzeneğinde olduğu gibidir. Cihazın konuşma ünitesindeki butona basıldığında karşı taraf ses duyar konumdadır. Buton bırakıldığında dinleme moduna geçiş yapılır. Bir süre iletişim gerçekleşmezse sistem otomatik olarak kapanır.

Kullanım yeri ve kullanım amacına göre farklı çeşitte diafonlar mevcuttur. Genellikle toplu konutlarda kullanılan diafonlar dairelerin dış kapıyla ve apartman görevlisinin dairesiyle iletişim kurması işlevine sahip basit düzeneklerdir. Gelişmiş sistemlerde ise diafonlar sesli iletişimin yanı sıra, kapı otomatiği kontrolü, görüntülü iletişim ve yangın alarmı gibi işlevlere de sahiptir.

 

Görüntülü Diafon Sistemleri

 

Yeni yapıların çoğunda görülmeye başlanan Görüntülü Diafon Sistemleri iletişim aracı olmanın yanı sıra güvenlik açısından da önemli rol üstleniyorlar. Hatta görüntülü diafonların birincil işlevlerinin güvenliği sağlama olduğu söylenebilir. Dairelerin güvenlik, kapıcı ve dış kapı ile iletişim kurmasını sağlayan görüntülü diafonlarla istenildiği takdirde daireler arası görüşme imkânı da sağlanabilir. 3 kademeli zil sesi ayarı ve renkli ekran özelliklerine sahip bu sistemler özellikle çocuklarını zaman zaman evde yalnız bırakmak zorunda kalan ebeveynler açısından önemli. Kapı önündeki geniş bir alanın görüş açısına girmesi sayesinde ziyaretçinizin kim olduğunu kapıyı açmadan görebilirsiniz. Bu sayede şüpheli kimselerin bina içine girmesi engellenir.

Güvenlik kameralarıyla bağlantı imkânına sahip görüntülü diafon sistemleri daha yüksek düzeyde güvenlik sağlamaktadır. Bu sistemler üzerinden otopark ve çocuk oyun alanları gibi yerler izlenebilir. Yeni nesil görüntülü diafon sistemleri ile site içi iletişimin yanı sıra civarda yer alan süpermarket ve lokanta gibi yerlerle de iletişim sağlanabilir.

 

Görüntüsüz Diafon Sistemleri

 

Dış kapı ile konuşma olanağı veren ve kapı otomatiğini açan Görüntüsüz Diafon Sistemlerinde, ihtiyaca göre apartman görevlisi ile iletişimi sağlayan ve bu opsiyona sahip olmayan çeşitler mevcut. Daire sayısına göre de çeşitlenen bu ürünler bugün en çok kullanılan diafon sistemlerindendir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.